Ook al veel gelezen en gehoord over de benefits en disbenefits van mindfulness? Ergens heb jij misschien wel het idee dat er medewerkers baat bij kunnen hebben, maar zie je bezwaar in de mismatch met de cultuur binnen jullie bedrijf. Woorden als zweverigheid en op een kussentje zitten helpen dan niet. Dat begrijp ik! Er wordt veel geschreven over mindfulness en dat spreekt niet altijd iedereen aan. Dan is een mismatch snel gemaakt. Hoe zorg je er nu voor dat de benefits zo vertaald worden dat het wel gaat matchen binnen jullie bedrijfscultuur?

Van mindfulness naar mentale flexibiliteit

Stel je nu voor:

  • dat het misschien niet om mindfulness gaat, maar om wat je met de vaardigheid van mindfulness doet.
  • dat je mindfulness in een breder kader plaatst, waarbij het slechts één van de vaardigheden is om je mentale flexibiliteit te vergroten.
  • dat het niet gaat om meditatie en ontspanning, maar om veerkracht en waardengericht gedrag?
  • dat niet mindfulness, maar mentale flexibiliteit de stressmanagement tool is

Dan wordt het al minder zweverig toch?

De variant die wel matcht; Westerse Mindfulness

Wist je dat er ook een mindfulness variant is die zich richt op mentale flexibiliteit? Flexibiliteit in hoofd, hart en handelen. Westerse Mindfulness is een training waarbij geen verplichte meditatie huiswerk zit, maar waar met behulp van humor, ervaringsgerichte oefeningen, metaforen en multimedia de medewerker getraind wordt op mentale flexibiliteit? Een cruciale (en meetbare!) vaardigheid die bruikbaar is in elke functie in uw bedrijf en onze maatschappij. De wereld en technologie verandert sneller dan ons brein kan bijhouden. Hoe zorg je dat je medewerkers overeind blijven en het beste uit zich zelf halen en daar nog plezier aan beleven ook? Een mentaal flexibele medewerker is zich bewust van zijn (soms ongemakkelijke) gedachten en gevoelens, en kan zich ondanks dat ongemak (zoals stress) toch richten op wat belangrijk is.

Westerse Mindfulness; flexibiliteit in hoofd, hart en handelen

Interesse gewekt? Neem gerust eens contact op voor een informatief en ervarend gesprek, waarin ik je ga vertellen hoe mentale flexibiliteit jouw stressmanagement tool wordt, zonder zweverigheid ?