Help jezelf van perfectionistisch ploeteren naar mindful en in flow doen. Hoe je intentie je kan helpen in het moment om uit je stress en ploeter gedrag te komen.

Onzekerheid

Deze tijd vraagt veel van ons als mens, je kunt moeilijker vooruit kijken en je doelen die je had, zijn misschien wel even op de lange baan geschoven. Zo ook bij mij. In mijn werk heeft een soort aardverschuiving plaats gevonden. Er is dus onzekerheid. Ik werd van de week getriggerd door mijn eigen ploetergedrag toen ik aan het schrijven was voor mijn nieuwe (online) training Yin Your Mind*

Innerlijk (perfectionistisch) gebabbel

Ja, er is dus nu ruimte om nieuwe dingen te ontwikkelen. Maar nieuwe dingen zijn ook soms lastig en spannend. Tja, en dan val ik in de ploetervalkuil. Dat wil zeggen, heel hard werken, maar dan niet vooruit (lijken) te komen. Herken je dat? Op zo’n moment heeft mijn innerlijke (perfectionistische) gebabbel de overhand en loop ik vast. Ik ervaar stress (hoewel ik natuurlijk van mij zelf vind dat ik dat niet mag ervaren als coach en yoga  docent?).

Gelukkig merkte ik het op bij mijzelf en kon ik schakelen. Graag deel ik met jou wat mij dan helpt.

Terugvallen op je intenties ?

Op zulke momenten val ik terug op mijn intentie, van waar uit doe ik dit eigenlijk allemaal? Even afstand nemen, terug naar je hart ? en het moment. Welk verschil wil ik ook al weer maken.? Ik wil jou helpen ontspanning te ervaren, zowel mentaal, fysiek als emotioneel. Want als er ontspanning is, is er ruimte om de ander echt te zien én (misschien wel het allerbelangrijkste) er is ruimte om jezelf echt te zien. En als die ruimte er is, is er vrijheid om te kiezen. Je ziet meer mogelijkheden in jezelf en in de ander.

Verbinden en beschikbaar blijven

Dus als ik mijzelf in mijn hart verbind met mijn ‘waarom’, dan ga ik handelen vanuit mijn intenties.  Je intentie werkt dan als een soort vuurtoren, het is geen doel of bestemming, maar het helpt je richting ? kiezen. Het is eigenlijk een soort ‘werk’woord  voor de manier waarop jij je dingen doet in het leven. Voor mij zijn dat: compassie, gelijkmoedigheid en liefde. Met behulp van deze ‘werk’woorden kies ik mijn gedrag én dan ben ik zeker beter in staat om oprecht verbinding ?te maken met jou en wat ik met je wil delen. Zodat jij beschikbaar bent én blijft voor jezelf en de ander!

Zoek zelf je intentie

Een intentie werkt dan heel mindful. Je kunt namelijk alleen naar een intentie handelen in het moment. Het helpt je terugkomen naar het hier en nu. Het helpt je andere mogelijkheden zien, die je niet ziet als je in je perfectionisme stand zit.

En jij, ben jij je bewust van jouw intenties? Wat zou jou helpen om bewustere keuzes te maken, zodat jij je meer uitgerust en ontspannen voelt?  Speciaal voor jou heb ik de volgende mindfulness oefening opgenomen om je te helpen onderzoeken wat jouw intentie is als het gaat over zelf zorg.

Klik hier om de mindfulness oefening te downloaden!

Enjoy de oefening én gebruik je intentie als je even vastloopt!

xo Marion

ps Yin Your Mind komt binnenkort online! Zo spannend! Het wordt een Yin Yoga based Mindfulness training voor een ontspannen relatie met je denken. Meer rust en ruimte en meer energie.

De training is opgebouwd uit korte podcasts, super easy Yin Yoga, korte mindfulness oefeningen en inspiratiesheets met ruimte voor real life experimenten.

Interessant wat je net gelezen hebt? Delen, pinnen en doorsturen is heel fijn!

Meer inspiratie ontvangen?

Blijf geinspireerd en beschikbaar. Ontvang nog meer! Om te beginnen ontvang je bij inschrijven een heerlijke exclusieve slaap meditatie (yoga nidra) voor ontspanning en energie!