Over mij

Marion Suijker

  • Enthousiast
  • Betrokken
  • Flexibel

Bedankt voor het bezoeken van mijn website! Ik hoop dat je gevonden hebt wat je zocht. Zo niet, neem gerust contact met mij op.

Over mij

Naast coach en trainer gespecialiseerd in mentale (of psychologische) flexibiliteit en yoga docent, ben ik ook moeder, partner en ondernemer. Met ons gezin met 3 tieners wonen wij op een boerderij in Midden Delfland en zijn mijn man en ik ook nog druk met ons melkveebedrijf.

De ruimte die ik dagelijks ervaar in mijn woonomgeving en de flexibiliteit van de natuur zijn voor mij 2 metaforen voor de flexibiliteit die ik hoop over te brengen aan anderen.

Ik vergelijk mentale flexibiliteit wel eens met emotionele intelligentie, maar dan 3.0! Mentale flexibiliteit zorgt ervoor dat wij als mens beter in staat worden gesteld om te gaan met alle gedachten, emoties, frustraties, herinneringen en lichamelijke gewaarwordingen. Het uitgangspunt is dat je niet van stress af komt, maar dat je wel kan leren hoe je daar mee om zou kunnen gaan. In feite verander je de relatie met stress. Je bent dan in staat om ook de dingen te blijven doen die je belangrijk vindt, want daar gaat het tenslotte om, een waardevol leven. Ik geloof in de zelfredzaamheid van de mens en ik denk dat door kennis van je brein je heel goed in staat kunt zijn om dat leven te leiden wat je eigenlijk wilt.

Je maakt dan de switch van stressmanagement naar ontspanningsmanagement. Met ontspanningsmanagement neem jij de regie weer in handen en wordt je beter in staat om te gaan met wat het leven je biedt (prettig of onprettig). Je pakt de regie weer terug over je energie en hebt in het moment de keuze voor zelfzorg.

Opleiding en werkervaring

Na een studie Commerciele Economie heb ik 16 jaar in het bedrijfsleven gewerkt in veelal commerciele functies. Ik kwam er steeds meer achter dat ik vooral geboeid werd door de mens achter de klant en dat mijn talent en kracht vooral liggen op het interpersoonlijk vlak. Dat is dus ook mijn weg geworden. Ik ben opleidingen gaan volgen op het gebied van coaching, waaronder de (post bachelor) opleiding Coaching en Persoonlijke Begeleiding en de opleiding tot ACT trainer (Acceptance and Commitment training (psychologische flexibiliteit)) bij Gijs Jansen. Inmiddels aangevuld met de opleiding Acceptance and Commitment training bij pubers (Monique Samsen), de vervolgopleiding Acceptance and Commitment training bij Gijs Jansen en diverse workshops en trainingen over de inzet van acceptatie en commitment training bij diverse doelgroepen. Het afgelopen jaar heeft mij ook de kans gegeven om (online) trainingen te volgen bij Steven Hayes (ACT) en Dennis Tirch (Compassion Focused Therapy).

Sinds 2018 ben ik ook Yin yoga docent (200h via De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam). Recent aangevuld met de opleiding tot Restorative yoga docent.

De yoga is een waardevolle aanvulling op mijn werk als coach en trainer, waar nu naast het hoofd en het hart ook aandacht is voor het lichaam. Ontspanningsmanagement op alle niveaus!

De afgelopen jaren heb ik erg veel ervaring opgedaan met het geven van de training in een zakelijke werkomgeving. Ik heb de training Westerse Mindfulness mogen verzorgen voor het Leer- en ontwikkelplein van het Ministerie van Sociale Zaken, Ministerie van VWS en Ministerie van Onderwijs. Daarnaast begeleid ik al meer dan 9 jaar mensen individueel in mijn eigen praktijk.

 

Missie

Mijn missie is anderen inspireren hun hart te volgen, door het ontwikkelen van hun mentale en emotionele veerkracht.  Dit doe ik door middel van training en coaching in mindfulness, acceptatie en compassie

De trainingen geef ik op locatie of in mijn eigen trainingsruimte op de boerderij.

Zullen wij contact houden? 💚

Doelpad 4, 3155AE Maasland
06 151 88 345
n

KVK 56852312

n

BTW-id NL002021502B69