Westerse Mindfulness

Investeer in mentale veerkracht!
Flexibiliteit in hoofd, hart en handelen!

Westerse Mindfulness in business

Westerse Mindfulness is een actieve vorm van mindfulness, waarbij je met een nieuw perspectief leert te kijken naar (werk)stress. Het vergroot je mentale veerkrachtOnze omgeving verandert snel. Om als werknemer, zzp-er of ondernemer in een sterk veranderende omgeving optimaal te blijven functioneren, is flexibiliteit, veerkracht en focus nodig. 
Westerse Mindfulness training is een training gericht op het vergroten van de psychologische flexibiliteit; mentale veerkracht dus. Deze vaardigheid geeft  de mogelijkheid om je beter en makkelijker aan te passen aan de veranderende omstandigheden. #duurzameinzetbaarheid

Het aanbod

Workshops Westerse Mindfulness

Thema’s; werkstress, compassie, slapen, werkdruk etc.

Korte interactieve bijeenkomsten, waarin kennis gemaakt wordt met Westerse Mindfulness.

Lees meer over de mogelijkheden.

Westerse Mindfulness training: Geef je veerkracht een boost!

NU ook als ONLINE versie BESCHIKBAAR

Voor zzp-ers, werknemers en ondernemers die willen investeren in mentale veerkracht. Leer met focus en flexibiliteit voluit te werken en leven. En kom uit de overlevingssstand! Doe nu de tijdsefficiente groepstraining!
Nuchter, humorvol en actief. Lees meer

Individuele training Westerse Mindfulness

Soms is persoonlijke begeleiding wat nodig is. Een intensieve, resultaatgerichte individuele training. Volledig op maat en persoonlijk. Lees meer..

De Westerse Mindfulness training is een nuchtere training, gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde gedachtegoed van Acceptatie en Commitment training. De insteek is praktisch, open en betrokken. 

De gedeelde menselijkheid en humor maken de groepstraining tot een boeiende ervaring.

Mijn persoonlijke werkervaring in het bedrijfsleven, gecombineerd met evidence based kennis en mijn ervaring als coach en trainer hebben geresulteerd in deze populaire training.”

Westerse Mindfulness training; Geef je veerkracht een boost!

Een training Westerse Mindfulness helpt  je omgaan met al die lastige gedachten en gevoelens die werk met zich meebrengt. Of het nou die vervelende klus is die af moet, of dat spannende gesprek met die klant. Technologie zorgt dat je 24/7 informatie tot je beschikking hebt en de omgeving verandert snel. Hoe zorg je dat je mentaal overeind blijft en nog plezier blijft houden in alles wat je doet? Met Westerse Mindfulness training lossen wij niet de stress op, maar creeren wij een nieuwe relatie met ongemak zoals stress. Je krijgt handvaten aangereikt om met meer focus, flexibiliteit en aandacht de dingen te doen die  je eigenlijk graag wilt.

Afwisselend en actief

De training heeft een afwisselend karakter doordat er gebruik wordt gemaakt van ervaringsgerichte oefeningen, metaforen, filmpjes, humor en groepsinteractie. Westerse Mindfulness is een training waarbij je de vaardigheden van mindfulness leert op een actieve manier en gericht op je dagelijkse activiteiten. In deze training zitten geen verplichte meditaties als huiswerk. Wij doen wel enkele begeleide mindfulnessoefeningen om te onderzoeken wat het beste bij jou past. De training is geschikt voor iedereen die bereid is om vanuit een open houding, een ander perspectief op werkstress te onderzoeken.

 

Voor wie

Deze training kan incompany worden gegeven.

Deze training is voor zzp-ers, ondernemers, werknemers en anderen die zoeken naar een direct toe te passen vaardigheid waarmee je:

– met meer plezier kunt gaan werken en leven (balans werk/prive)

– effectiever bent

– minder afgeleid raakt door zowel interne (gedachten, emoties) als externe factoren (bijv. reorganisatie, werkdruk).

Westerse Mindfulness bouwt aan je mentale veerkracht, waardoor je met meer flexibiliteit en focus in het leven en je werk gaat staan.

De training Westerse Mindfulness

De training Westerse Mindfulness is gebaseerd op Acceptatie en Commitment training. Een wetenschappelijk onderbouwde aanpak gericht op het vergroten van je psychologische flexibiliteit. Het zet in op gedragsverandering. De training wordt aangevuld met adem oefeningen.

 

De training bestaat uit:

 • Intake gesprek (online 101)
 • 6 bijeenkomsten van 2- 2,5 uur online, op uw locatie of bij ons op de boerdeij
 • email ondersteuning gedurende de gehele training
 • ondersteuning van de ACT guide app, inspiratie tussen de bijeenkomsten door.
 • toegang tot de support pagina waarin je alles kan terugkijken wat tijdens de bijeenkomsten wordt gedaan én waar je jezelf verder kan verdiepen of verbreden
 • Individueel eindgesprek (persoonlijk of online) waarin wij je persoonlijke plan van aanpak doorspreken
 • een werkboek met samenvattingen en oefeningen
  ….. en tenslotte natuurlijk veel humor, bewustwording en eyeopeners!

Onze locatie:

De training wordt gegeven in het prachtige Maasland, gelegen in de gemeente Midden Delfland. Een oase van rust en ruimte, midden in de Randstad. De trainingsruimte is een houten chalet met een aangename sfeer. Uiteraard is er geurige koffie, thee en wat lekkers. Riante parkeergelegenheid en op nog geen 5 minuten van de A20.

Zodra de omstandigheden het toelaten gebruiken wij ook de buitenruimte.

Wanneer:

Er zijn op dit moment alleen incompany trainingen gepland. Interesse voor jouw collega’s? Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie!

Bomen die buigen breken niet!

Een workshop Westerse Mindfulness is een korte en interactieve kennismaking met westerse mindfulness!

Workshop Westerse Mindfulness

Wel eens gedacht aan een kortdurende workshop Westerse Mindfulness?  Wij verzorgen diverse workshops bijvoorbeeld in het kader van een vitaliteits week of een kick off. Hieronder enkele voorbeelden van workshops Westerse Mindfulness die u kunt boeken.

Workshop: Westerse Mindfulness op de werkvloer

Aan de hand van onze dagelijkse agenda en activiteiten worden er in deze workshop allerlei tools uitgereikt. Het doel is de deelnemers iets luchtiger, bewuster en met meer plezier en verbinding te laten werken. Humorvol, inspirerend en vernieuwend. Heb jij er wel eens aan gedacht om je stress te benaderen als een nieuwe collega?

Workshop: Dezelfde stress; ander resultaat

Introductie van mindfulness en ons gevecht met onze binnenwereld. Deze workshop geeft een sneak preview van de 6 weekse training. Het doel van deze workshop is een kennismaking met Westerse Mindfulness en een eerste stap naar bewustwording. De deelnemers worden aan het denken gezet.

Workshop: Mentaal flex werken

Een workshop die in gaat op onze sterk veranderende en veeleisende omgeving. Denk alleen maar aan flexwerken en digitalisering. Hoe ga je om met deze spannende omgeving en blijf je plezier houden in je werk en kun je ook nog genieten in privé. Een workshop gericht op een aantal praktische vaardigheden om bewust je gedrag te kiezen met behulp van je innerlijke kompas.

Workshop: Compassie als stressmanagement

Met deze workshop wordt eigenlijk de overtreffende trap van mindfulness gepresenteerd, compassie. Een vriendelijke houding aannemen ten opzichte van alles wat je ervaart. Door compassie in te zetten richting jezelf en de ander, wordt je flexibeler en ben je beter in staat om te gaan met je eigen stress en die van de ander. Speciaal gericht op management ondersteuners.

Interesse gewekt?

Uiteraard is maatwerk ook mogelijk, wij gaan dan met u in overleg en verzorgen een op maat gesneden workshop op de door u gewenste locatie. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!

Gun uw medewerkers ook een ander perspectief! Vraag een offerte aan op info@marionsuijker.nl

Een individuele training Westerse Mindfulness is persoonlijk en intensief. 

Inidividuele training Westerse Mindfulness

Soms is er behoefte aan persoonlijke begeleiding. Deze individuele training Westerse Minduflness is in het bijzonder geschikt voor leidinggevenden, managers of mensen die niet graag aan een groepstraining deelnemen.
De individuele training Westerse Mindfulness is een intensieve, resultaatgerichte training volledig op maat.

In die individuele training Westerse Mindfulness is de eerste vraag die gesteld wordt; hoe belemmert jouw probleem op dit moment je om te doen wat je eigenlijk zou willen? Dit kan betrekking op leiderschap, balans werk/prive, effectiviteit, communicatie etc. Dus iemand die heel veel stress ervaart door de onbalans in werk en privé, zal op zo’n vraag kunnen antwoorden: Ik kan nu niet de aandacht besteden aan mijn kinderen en het lukt nu niet om met plezier te werken. 

Beoogde resultaat:

 • de vaardigheid om om te gaan met stress en spanning
 • een meer flexibele aanpak bij het werken onder druk en omgaan met verandering
 • een hogere mate van zelfbewustzijn
 • inzicht in de drijfveren
 • betrokkenheid en focus.
 • hogere mate van bewustzijn in relaties
 • verbinding

Aanpak

Een individueel traject bestaat uit een uitgebreid eerste gesprek en 6 tot 8 trainingsgesprekken. In een individueel traject wordt de volgorde en de inhoud bepaald door maatwerk. Afhankelijk van het vraagstuk, de betreffende persoon en de context wordt het traject uitgewerkt.  Alle oefeningen en opdrachten zullen zoveel mogelijk aangepast worden aan de context van de medewerker. Dit vergroot het leer effect.  De inhoud wordt in de persoonlijke gesprekken mede overgebracht door middel van ervaringsgerichte oefeningen, metaforen en multimedia.

Meer weten?

Gun jullie medewerkers of u zelf ook de vaardigheid van mentale veerkracht! En vraag een offerte aan op info@marionsuijker.nl

Doelpad 4, 3155AE Maasland
06 151 88 345
n
KVK 56852312
n

BTW-id NL002021502B69