Yin yoga

Relaxed, intens en mindful

Yin Yoga

Op zoek naar een vorm van yoga die bij jou past? Yoga gericht op ontspanning in plaats van je best doen er net zo uit te zien als de yoga docent?  Overweeg eens Yin Yoga.

Een vorm van yoga waar je de houding aanpast aan jouw lichaam en niet andersom. Er is support in de vorm  van kussens en props om je te helpen de houding zo te vinden, dat jij kunt ontspannen.  Verder gaat Yin Yoga lekker langzaam, er is ruim de tijd om in een houding te komen, die vervolgens langer wordt aangehouden (1 tot 5 minuten). In deze tijd is er de ruimte om je spieren echt te ontspannen.

Yin yoga werkt namelijk op de diepere lagen van het lichaam, zoals het bindweefsel. Het opent je lichaam en heeft tegelijkertijd ook een positief effect op je brein. Verder is het mentaal een training in aandacht, luisteren naar het lichaam en kiezen vanuit compassie. In ons dagelijkse, drukke leven vragen wij veel van ons lichaam en geest. Met yin yoga leer je te ontspannen en je weer te verbinden met jezelf. 

 

  • lessen van 75 minuten
  • woensdag avond 19.00 en 20.30 uur
  • €10,00 per les
  • maximaal 6 personen per les
  • je reserveert je matje online
  • inclusief thee
  • proefles €5,00
  • matten en props zijn aanwezig
  • ruime parkeergelegenheid

Flexibiliteit is belangrijk. In ons drukke leven is het fijn als jij de regie hebt.

Vandaar dat ik werk met een online systeem (momoyoga) voor de yogalessen. Je kunt zelf aangeven naar welke les je komt. Je koopt een strippenkaart of een losse les en jij betaalt dus alleen de lessen die je daadwerkelijk volgt. Er is ook een app voor op je telefoon beschikbaar waarmee je je lessen eenvoudig zelf kan beheren.

Via de link ‘lesrooster’ kun je zien welke yogalessen gepland staan. Je moet je wel even inschrijven om het systeem te kunnen gebruiken. Gebruik hiervoor de link hiernaast ‘inschrijven’

Yoga begint pas als je van de mat afstapt.”   Johan Noorloos

Yin yoga lessen

Elke woensdag avond zijn er yin yoga lessen. Lessen van 75 minuten met een uitgebreide eindontspanning en thee ter afsluiting. Keer lekker in jezelf, zonder de lat hoog te hoeven leggen. Er is geen moeten, er is vooral ruimte om te ontdekken hoe het voor jou zo goed mogelijk past.

Ben je op zoek naar ontspanning, een moment voor jezelf?

Yin yoga is gericht op ontspanning. Leer bewust te ontspannen.  Het is ook een prachtige aanvulling als je actief bent in een andere sport. Het geeft je lichaam nog meer de gelegenheid om in balans te komen. En je slaapt er heerlijk van!

Geinteresseerd, gun jezelf dan die les!

Kom laagdrempelig ervaren of yin yoga wat voor je is. De lessen worden gegeven op de boerderij aan het Doelpad 4 in Maasland, op woensdag avond. 

Yoga teacher en Westerse Mindfulness

In mijn werk als trainer en coach is mijn doel om mensen mentaal veerkrachtiger  te maken. Hoe  flexibeler je bent mentaal, hoe beter je om kunt gaan met stress en ongemak. De training richt zich op het hoofd en het hart. Ik merkte in de loop van de tijd dat ik zelf veel baat heb bij yoga, omdat het de combinatie maakt tussen hoofd, hart en lichaam.

Extra vaardigheid

De opleiding tot Yinyoga teacher heeft er voor gezorgd dat ik nog een vaardigheid extra kan aanbieden. Het versterkt je mentale flexibiteit omdat je nog beter leert te observeren, het geeft je de tijd om ook eens echt naar je hart te luisteren. En uiteraard heeft het grote fysieke voordelen, zoals het loslaten van spanning, vergroten van je mobiliteit en stimulering van het parasympatisch zenuwstelsel (lichaam en geest in staat van herstel en balans brengen).

Om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren wat de effecten van Yin Yoga zijn, ben ik begonnen met video’s maken. Ze zijn nog lang niet perfect, maar goed is goed genoeg, toch?

Deze lessen geven je de kans om in je eigen omgeving en op je eigen moment, kennis te maken met Yin Yoga.

Doelpad 4, 3155AE Maasland
06 151 88 345
n
KVK 56852312