fbpx

Westerse Mindfulness

Als gedachten of gevoelens in de weg zitten om het leven te leiden wat jij eigenlijk wilt.
#werk #school #vriendschap #gezin!

Westerse mindfulness voor particulier

Westerse Mindfulness is een variant waarbij je mindfulness als basis gebruikt om bepaalde doelen te behalen of te leven in de richting die voor jou belangrijk is. Het is een actieve vorm van mindfulness, waarbij je met een nieuw perspectief leert te kijken naar je gedachten en emoties, inzicht krijgt in je waarden en leert hoe je het kunt toepassen in ons drukke westerse dagelijks leven van werk, studie, school en privé. Het vergroot je mentale veerkracht. Gun jij jezelf een individuele training Westerse Mindfulness?
Mentale veerkracht kan je helpen beter om te gaan met stress, onzekerheid, faalangst, pierkeren, balans werk/prive, studie/loopbaankeuzestress en slaapproblemen. 

Westerse Mindfulness particulier volwassenen

Volwassenen

Stel je voor dat je zou leren om je gedachten niet meer zo serieus te nemen en dat je weer onbevangen in het hier en nu zou komen te staan. Je bent in staat om alles wat je liever niet zou willen ervaren, te omarmen, waardoor je het gevecht met je ongemak niet aan hoeft te gaan? Stel dat je een zachtaardige relatie met jezelf creëert, los van je (negatieve) zelfbeeld en alles wat je van jezelf moet. Wat als je zou ontdekken hoe jij je leven het liefste vorm zou willen geven, en je de tools krijgt aangereikt die je in staat stellen je eigen pad te gaan bewandelen? Is een Westerse Mindfulness training iets  voor jou?

#stress #balans #opvoeding #loopbaan #piekeren

Train uw medewerkers op mentale veerkracht.

Jongeren

Onzekerheden, stress, lastige gedachten en overweldigende gevoelens kunnen je als jongere behoorlijk belemmeren in situaties rondom vriendschappen, schoolprestaties, relaties, familie en studiekeuzes. De volwassenen om je heen begrijpen je niet altijd of zijn ook zelf in gevecht met hun ongemak. Stel je nu voor dat je met een andere blik zou kunnen kijken naar alles wat je ervaart? Een vaardigheid die wij mentale veerkracht noemen. Een vaardigheid waar je je leven lang op terug kunt vallen. Ga jij werken aan je mentale veerkracht? Volg een individuele training Westerse Mindfulness.

#faalangst #studie #vriendschap #piekeren #zelfvertrouwen

Had ik dit zelf maar geweten in mijn jeugd!”Dat is voor mij één van de belangrijkste redenen om de training ook aan jongeren aan te bieden.. Daarnaast tref ik dagelijks volwassenen die in gevecht zijn met hun stress en ongemak. Hoe mooi is het als je deze levensvaardigheden vroeg in je leven kunt leren?. 

Informatie over de individuele training Westerse Mindfulness

Met een individuele training gebaseerd op Westerse Mindfulness leer je op een praktische, humorvolle manier hoe jij je aandacht en energie kunt gaan besteden aan wat jij belangrijk vindt!  

Wat leer je?

  • hoe je met (soms lastige) gedachten en gevoelens kunt omgaan, zonder er aan te blijven plakken.
  • om meer in het moment te leven, zonder daarvoor te hoeven mediteren.
  • opnieuw je kompas in te stellen op wat belangrijk voor je is, zodat het steeds makkelijker wordt te kiezen

Wat doe je in de training?

De vaardigheid van mentale flexibiliteit is een samenspel tussen 6 losse vaardigheden, namelijk: acceptatie, defusie, contact met het hier en nu, het zelf als context, waarden en toegewijde actie. Met behulp van oefeningen, thuisopdrachten, filmpjes en metaforen wordt aan de hand van een aantal wekelijkse afspraken je vaardigheden getraind om te leren omgaan met je vraagstuk. Zie de inspiratie pagina voor enkele voorbeelden van oefeningen. 

De stof wordt zo veel mogelijk aangepast aan jouw specifieke vraag en omstandigheden. De thuisopdrachten zijn eenvoudig in je dagelijkse leven in te passen. Er zitten geen standaard meditatie oefeningen voor thuis in het traject. Ik probeer de training zo goed mogelijk aan te passen aan jouw leefomstandigheden, zodat je veel leert en je niet ook nog schuldig gaat voelen over thuisopdrachten die je moet doen.

Een individuele training Westerse Mindfulness biedt je exclusieve aandacht voor jou. De gesprekken vinden plaats in de praktijkruimte bij ons op de boerderij. Een prachtige, ontspannen plek omgeven door groen, waar je in alle rust aan je zelf kunt werken.  

We starten met een intake gesprek. Dit is een uitgebreid gesprek van ongeveer 1,5 uur waarin jouw persoonlijke vraagstuk verkend wordt. Na dit gesprek beslissen wij beiden of wij doorgaan. Vanuit mijn kant of je bij mij op de juiste plek bent. En jij vanuit jouw kan of je vertrouwen heb in mij als persoon en in mijn aanpak. Wordt er door jou of mij besloten te stoppen na dit gesprek dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Trainingsgesprekken

Na het intakegesprek volgen de trainingsgeprekken. De ervaring leert dat  gemiddeld 6 gesprekken voldoende zijn. De trainingsgesprekken duren ongeveer 1 uur. In zo’n gesprek bespreken wij de oefeningen en ervaringen van afgelopen week en worden nieuwe  oefeningen geintroduceerd.

Maatwerk

Het voordeel van de individuele training is dat wij het geheel aan jouw wensen en situatie aan kunnen passen. Ik probeer als trainer de aanpak zo te laten passen in jouw situatie dat je snel leert en direct kunt toepassen. Effectief en efficient.

  • Volwassenen
  • Jongeren
  • Ouders die zelf hun kind willen coachen

Eigenlijk is de training voor iedereen geschikt, die graag met meer aandacht en energie in het leven wil staan. De training is geschikt voor volwassenen (M/V) die aan zich zelf willen werken.

Ook voor jongeren is het een geschikte training. Het gebruik van metaforen, filmpjes en eventuele creatieve opdrachten helpt jongeren een ander perspectief in te nemen ten opzichte van hun gedachten en gevoelens. Uiteraard is bij jongeren (afhankelijk van de leeftijd) ook de inzet van de ouders nodig om het tot een succes te maken. Een training om zelf je kind te leren coachen behoort ook tot de opties.

Tijdens de training gaat het vooral over de relatie met het vraagstuk en hoe je daar anders mee om zou kunnen gaan.  

Voorbeeld vraagstukken zijn: (werkgerelateerde) stress, (on)balans werk/prive, faalangst, zelfvertrouwen en loopbaan-vraagstukken.

De training is preventief (dus geen therapie!) en heeft tot doel om je flexibeler en met meer gemak te laten omgaan met wat op je pad komt.

Vraag een persoonlijke offerte aan. Mail mij en je krijgt snel antwoord.

Wil je meer weten?

Stuur een mailtje met je vragen en wij geven snel een reactie.

info@marionsuijker.nl

Doelpad 4, 3155AE Maasland
06 151 88 345
n
KVK 56852312
n

BTW-id NL002021502B69