Kerst Yin

Een moment van balans en ruimte

Kerst Yin Yoga? 

Wat dacht je van een kerst Yin yoga les voor balans en ruimte? De kerstdagen zijn vaak heel gezellig, maar we maken ons er vaak ook erg druk om. Hoe zorg jij dat je blijft genieten? Dagen vooruit bezig met de voorbereidingen. Ook ik vind het heerlijk om legitiem mijzelf een hele dag in de keuken op te sluiten. Lekker allerlei recepten maken en vooral dingen maken die ik anders niet maak (of beter gezegd de tijd niet voor neem). En ook elk jaar merk ik dat de dagen zelf een soort intensief zijn. Misschien heb je wel meerdere etentjes ingepland en hier of daar nog een kop koffie doen. Hoe zorg je dat je vooral blijft genieten? En dat je energie niet is weggelopen in de voorbereidingen?

Ruimte en balans om energie op te laden

Neem tijdens of vóór de kerstdagen (of allebei!) een half uurtje tijd voor jezelf. Een moment voor yin yoga les om de balans te herstellen, energie op te laden en ruimte te maken om weer te kunnen genieten en deel te nemen.

Podcast Yin Yoga les

Hieronder een podcast van de les Kerst Yin yoga. Verder op de pagina staan de foto’s van de houdingen ter ondersteuning van de les. Zet een lekker muziekje op en gun je zelf dat half uur.

Let op: Bij elke vorm van sport of yoga is het belangrijk dat je naar je eigen lichaam luistert. Zorg goed voor jezelf en als iets niet goed voelt, pas dan de houding aan of kom eruit. Yin yoga is juist erop gericht om jezelf te leren goed voor jezelf te zorgen. Zeker als je rugklachten hebt zoals een hernia, overleg dan eerst met je behandelaar of deze houdingen en deze vorm van yoga voor jou geschikt zijn.