Mindfulness met boerenverstand

Regelmatig merk ik misverstanden over het begrip mindfulness. Het zou zweverig zijn, het gaat alleen maar over mediteren etc. Vandaag zei iemand tegen mij dat het feit dat wij een boerderij hebben en dat ik ook mindfulness training geef de drempel verlaagd. “Omdat als jij het doet, het dan wel niet zweverig zal zijn”.  Blijkbaar is er nog steeds een hoop onduidelijkheid over wat mindfulness is.  In mijn trainingen gebruik ik het beeld van de oude en de jonge vrouw. De één ziet alleen de jonge en de ander de oude vrouw. Met mindfulness leer je om ze allebei tegelijk te zien. Je verruimt je blik op de wereld om je heen en vooral ook op je eigen binnenwereld. Het is namelijk niet zo zeer onze omgeving die ons last bezorgd, maar het zijn vooral onze eigen gedachten over die omgeving die ons parten spelen. Met behulp van Mindfulness leer je zien dat je gedachten hebt. Westerse mindfulness is dan een variant waarbij je heel praktisch leert hoe je dat dan doet in de dagelijkse praktijk. Want hier komt dat boerenverstand om de hoek kijken. Ik hou erg van praktisch en toepasbaar. Ik kan ook de rust niet vinden om elke dag te mediteren, en toch heb ik geleerd mindful te leven. Met Westerse Mindfulness creeer je ruimte om te zien dat je afgeleid wordt door je gedachten en hoe je hiermee om kunt gaan. Zie het maar als een combinatie tussen het boerenverstand en oosterse wijsheid! Meer weten? Bel of mail gerust!